zondag, 23. oktober 2011 - 16:35 Update: 08-07-2014 0:56

Suk laat FC Twente averij oplopen in de Euroborg

Groningen

(Elfvoetbal) Tegen Ajax lukte het FC Groningen om in de eigen Euroborg te stunten (1-0) en ook tegen FC Twente vielen de manschappen van hoofdtrainer Pieter Huistra met de neus in de boter.

De club van coach Co Adriaanse gaf de 1-4 zege in de Europa League tegen Odense BK in Eredivisie-verband geen vervolg met een driepunter: 1-1.

Voorafgaande aan de tiende speelronde pakte FC Twente, dat het vandaag moest stellen zonder Sander Boschker en Nicky Kuiper, in uitwedstrijden de meeste punten van alle Eredivisie-clubs en was het tevens de productiefste ploeg op vreemde bodem.

Een statistiek waarop de Tukkers wilden voortborduren, maar FC Groningen, zonder Thomas Enevoldsen, Kees Kwakman en Koen van de Laak, vocht zich knap terug van een 0-1 achterstand.

Die achterstand verscheen op het scorebord door een doelpunt van Ola John, die doelman Brian van Loo in de korte hoek wist te verrassen. Het betrof lange tijd het enige doelpunt van de wedstrijd, totdat David Texeira het op zijn heupen kreeg.

De Uruguayaan schoot de bal hard in de richting van Nicolay Mihaylov, die de bal niet klemvast wist te pakken en zo Huyn Jun Suk in de gelegenheid bracht om de gelijkmaker tegen de touwen te werken: 1-1. FC Twente kreeg na de gelijkmaker nog wel een aantal dotten van kansen, maar mede dankzij uitstekend keeperswerk van Van Loo werden de punten gedeeld.

FC Groningen speelt midweeks geen bekervoetbal. De club werd in de vorige ronde na verlenging uitgeschakeld door AZ: 4-2. De competitie wordt in de eigen Euroborg vervolgd tegen Feyenoord. FC Twente moet in de KNVB Beker zien af te rekenen met SC Genemuiden. Daarna wacht in de Eredivisie de topper tegen PSV.
Categorie:
Tag(s):