maandag, 28. februari 2011 - 14:43

Super League Formula GP demo race weer in binnenstad Assen

Assen

De Super League Formula GP demo race, de City Race Demo, komt ook in 2011 weer naar Assen. Op 3 juni zijn er weer volop races in de binnenstad van Assen. De demo is onderdeel van de SF Grand Prix van 3 juni tot en met 5 juni op het TT-circuit van Assen. Het College van B&W heeft dinsdag 22 februari besloten om samen te werken met de organisator.

De City Race Demo vindt net als vorig jaar plaats aan de Vaart. Gelet op het succes van vorig jaar wordt gekeken op welke wijze het ‘race’gebied uitgebreid kan worden.

Naast topsport wil de gemeente ook dit jaar weer de breedtesport bij het evenement betrekken zodat ook op lokaal niveau actief wordt meegedacht en gedaan. De City race Demo in het centrum sluit aan bij het gemeentelijk beleid ommeer binding en samenhang te creëren tussen het TT-circuit en de binnenstad.

Het college heeft weer besloten tot samenwerking met de organisatie omdat het de Superleague Formula Grand Prix en de demorace in Assen de kans wil bieden om uit te groeien tot een internationaal evenement. Direct na de City Race Demo vindt een uitgebreide evaluatie plaats op basis waarvan B&W een besluit nemen over een eventueel vervolg in de samenwerking.
Provincie:
Tag(s):