maandag, 6. juni 2011 - 20:13 Update: 08-07-2014 0:58

Supportersvereniging zegt vertrouwen op in Feyenoord

Rotterdam

Het rommelt flink bij Feyenoord nu de supportersvereniging (FSV) het vertrouwen heeft opgezegd in de huidige directie en Raad van Commissarissen van Feyenoord.

Dat maakte de Feyenoord Supportersvereniging bekend in een open brief die zij aan de directie hebben gestuurd. De reden is het 'jarenlang gevoerde wanbeleid en het onvoldoende uitoefenen van toezicht op dit beleid,' aldus de supportersvereniging.

De voornaamste redenen zijn de financiële, organisatorische en sportieve afgrond, waarin volgens de supporters de directie Feyenoord heeft gestort.

Maar ook het aantoonbaar ontbreken van het échte Feyenoord-gevoel van het huidige bestuurders is voor de supportersvereniging een doorn in het oog. Daarnaast ergeren supporters zich aan het slepende conflict tussen Feyenoord met het locale televisiestation RTV-Rijnmond. Veel live uitgezonden wedstrijden zijn nu alleen via een decoder te volgen en dat is financieel niet voor elke supporter haalbaar.

De supportersvereniging stopt per direct alle activiteiten rondom thuiswedstrijden.

Reactie Feyenoord
Feyenoord heeft kennis genomen van het besluit van de Feyenoord Supporters Vereniging (FSV), het vertrouwen op te zeggen in de clubleiding van Feyenoord. De club betreurt dit ten zeerste, maar kan niet zeggen dat deze mededeling als een totale verrassing is gekomen. Het bestuur van de FSV heeft zich jarenlang als een constructieve gesprekspartner opgesteld, maar koos de laatste maanden al nadrukkelijk de kant van en aansluiting bij een kleine groep aanhangers die al langer de mening is toegedaan dat bij de club weinig tot niets deugt.

De FSV heeft zich recentelijk achter de ‘brief van eisen’ geschaard, zoals die eind januari door deze supporters is opgesteld. Daarmee was voor de clubleiding al duidelijk dat de FSV er dus niet voor koos om samen met de club toe te werken naar een financieel en sportief gezonde toekomst, maar aan te sturen op een breuk.
Categorie:
Tag(s):