woensdag, 10. augustus 2011 - 10:06 Update: 08-07-2014 0:29

Suzuki toont nieuwe Swift Sport op IAA

Tijdens de autoshow van Genève was eerder dit jaar al de Swift S-Concept te bewonderen, maar op de komende IAA in Frankfurt toont Suzuki de definitieve versie van de nieuwe Swift Sport.

De huidige Swift Sport dateert van 2006 en na de introductie van de succesvolle nieuwe generatie Swift vorig jaar, was het wachten nog op de nieuwe Swift Sport. Tijdens de komende IAA in Frankfurt toont Suzuki de definitieve en compleet nieuwe versie van deze meest sportieve Swift.

De 1.6 motor levert 100 kW/136 pk (bij 6.900 tpm) en 160 Nm (bij 4.400 tpm) en is daarmee krachtiger dan de huidige motorisering van de Sport. De motor wordt standaard gekoppeld aan een handgeschakelde bak met 6 versnellingen. Net als de reguliere Swift — die de maximale 5 sterren in EuroNCAP scoorde — zit de Swift Sport goed in de veiligheidsvoorzieningen, zoals liefst 7 airbags (waaronder een knie-airbag).

Meer beeldmateriaal en specifieke (technische) gegevens worden tijdens de persdag van de IAA vrijgegeven. De Swift Sport wordt begin volgend jaar in de Nederlandse showrooms verwacht. Tegen die tijd worden ook de Nederlandse prijzen bekend gemaakt.
Categorie:
Tag(s):