vrijdag, 2. december 2011 - 18:44 Update: 08-07-2014 0:55

Tablet pc's favoriet bij Sint

Amsterdam

Sinterklaas is dit jaar net zo vrijgevig met elektronicaproducten als in 2010. Op de verlanglijst van de Goedheiligman staan tablet pc's met stip op nummer 1.

Maar ook micro hifi sets, smart phones, verzorgingsproducten, MP3- en MP4-spelers en luxe koffiezetapparaten doen het goed. Dat blijkt uit onderzoek onder de detailhandelsleden van brancheorganisatie UNETO-VNI. Ook voor de kerst verwacht de elektronicahandel omzetten die vergelijkbaar zijn aan vorig jaar. Naar verwachting zullen vooral smart tv's, fun cooking producten en notebooks onder de kerstboom terechtkomen.

Elektronica gewild
Ook dit jaar staat elektronica weer bovenaan veel verlanglijstjes. Bij de jeugd zijn vooral smart phones, games en MP3- en MP4-spelers in trek. Volwassenen kiezen voor deze apparaten, maar daarnaast doen bij hen ook verzorgingsproducten als scheerapparaten, trimmers, föhns en krultangen het goed.

Computers onverminderd populair
De vraag naar tablet pc's is dit jaar ongekend groot. Maurice Estourgie, manager detailhandel bij UNETO-VNI: 'De keuze aan dit type pc's is dit jaar fors toegenomen. Het aantal huishoudens met één of meer tablet pc's groeit snel.' De Sint neemt behalve tablet pc's veel net- en notebooks mee en ook docking stations blijven razend populair.

Smart tv's
De consument wil internet altijd en overal onder handbereik hebben. Dat vertaalt zich niet alleen in de grote vraag naar de nieuwste generatie smart phones en de aandacht voor tablets, maar ook smart tv, de televisie met internetaansluiting, rukt op. Detaillisten verwachten hiernaar rond de kerst veel vraag als consumenten hun eindejaarsuitkering gaan besteden.

Top 5 elektronica decembermaand
1. tablet pc's
2. verzorgingsproducten
3. luxe koffiezetapparaten
4. fun cooking
5. MP3 MP4 spelers/smart phones
Categorie:
Tag(s):