maandag, 21. november 2011 - 8:04

Talentvolle honkballer Gregory Halman doodgestoken

Rotterdam

Maandagmorgen hielden politieagenten een verdachte aan, na een steekincident met dodelijke afloop in een woning aan de Jan Sonjéstraat.

Even na half zes kreeg de politie een melding van een steekpartij in een woning. Daar aangekomen troffen politieagenten een zwaargewond slachtoffer aan. Zij hebben samen met ambulancemedewerkers nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar dit slaagde niet. Het 24-jarige slachtoffer uit Rotterdam overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Volgens de Nederlandse Honkbalsite is het slachtoffer honkballer Gregory Halman. Hij debuteerde in 2003 op zestienjarige leeftijd in de hoofdklasse voor Corendon Kinheim. De talentvolle zoon van voormalig international Eddy Halman werd in 2004 uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de Nederlandse hoofdklasse. In datzelfde jaar werd hij tevens gekroond tot Homerun King en ontving hij de Ron Fraser Award voor de meest veelbelovende jeugdspeler.

Aanhouding
In de woning kon direct een verdachte worden aangehouden. Het gaat om een 22-jarige man uit Rotterdam en de broer van het slachtoffer. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor.

De politie is een onderzoek begonnen om duidelijk te krijgen wat zich voor het steekincident precies heeft afgespeeld. Er wordt gesproken met getuigen, de forensische opsporing verricht sporenonderzoek in de woning en rechercheurs verhoren de verdachte.
Provincie:
Tag(s):