woensdag, 6. juli 2011 - 11:29

Taxichauffeur 'mishandelt' zichzelf met stanleymes

Maastricht

Een 39-jarige Maastrichtse taxichauffeur heeft zichzelf vorige week mishandeld in een poging via 'de perfecte misdaad' zijn verslaving te bekostigen.


De man deed afgelopen vrijdagochtend aangifte van beroving en mishandeling door een passagier. Een onbekende man zou hem tijdens een rit bijna duizend euro afhandig hebben gemaakt en de armen en een been van de taxichauffeur met een stanleymes hebben bewerkt. Het grootste deel van het geld, zo'n achthonderd euro, was de afdracht aan zijn baas van een aantal dagen werk.

De politie nam het verhaal hoog op en alles werd uit de kast gehaald om de dader op te sporen. Het grondig onderzoek wees al snel uit dat de man de beroving en mishandeling van voor tot achter had verzonnen om te verdoezelen dat hij de taxiopbrengst nodig had om geld te hebben voor zijn verslaving.
Daarbij schuwde hij een onvervalst staaltje van zelfverminking niet door zèlf in zijn armen en been te snijden met een stanleymes. Ook rukte hij zijn zelf aangeschafte navigatiesysteem uit de auto en gooide die weg om het criminele gedrag van de verzonnen dader te onderstrepen.
Naast het bedrag dat de Maastrichtenaar zijn baas nog steeds schuldig blijft, kan hij een rekening van de politie tegemoet zien voor het doen van een valse aangifte èn het werk dat is verricht om deze bijzondere misdaad op te lossen.
Provincie:
Tag(s):