zaterdag, 26. februari 2011 - 11:08

Team van Artsen zonder Grenzen komen Libië niet in

Amsterdam

Een team van Artsen zonder Grenzen met een vrachtwagen vol medicijnen en medisch materiaal heeft de grens tussen Egypte en Libië overgestoken.

Het team is onderweg naar gebieden waar medische voorzieningen hebben gemeld dat ze veel gewonden hebben opgevangen na het geweld van de afgelopen dagen.

Tweede vrachtwagen
Op dit moment is een tweede vrachtwagen met medische voorraden, waaronder chirurgisch materiaal, onderweg naar de Egyptisch-Libische grens. Een ander team van Artsen zonder Grenzen staat aan de grens van Tunesië en Libië, maar wordt niet toegelaten.

Tripoli
Artsen zonder Grenzen maakt zich ernstig zorgen om de situatie en is druk bezig hulp voor de slachtoffers in Libië te krijgen. De gevaarlijke situatie in Tripoli maakt het op dit moment onmogelijk een grootschalige hulpactie op te zetten. We hebben een verkenningsteam gestuurd om te kijken welke andere mogelijkheden er zijn.

Verwachten geen problemen
Volgens een woordvoerster van Artsen zonder Grenzen is de verwachting dat het team, dat nu op de grens van Libië is gestrand, het land later vandaag gewoon in mag om slachtoffers de helpende hand te kunnen bieden.
Provincie:
Tag(s):