woensdag, 30. november 2011 - 20:31 Update: 08-07-2014 0:31

Teeven wil door met downloadverbod

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) zet zijn plannen voor een downloadverbod door. De Tweede Kamer is tegen een verbod, maar Teeven hoopt door een aantal handreikingen de Kamer te kunnen overtuigen.

Veel fracties zijn bang dat controles op downloads de privacy van de internetter aantast. De Kamer wil ook niet dat de doorsnee internetter een producent achter zich aan krijgt die hem voor de rechter sleept, ook omdat niet altijd duidelijk is welke website illegaal materiaal aanbiedt en wanneer het aanbod wel in de haak is.

Teeven beloofde woensdag privacy en vrij internet goed in het oog te houden door met "heel grote waarborgen" voor de consument te komen. Het downloadverbod betreft websites die duidelijk illegaal zijn. Verder zullen naam en adres van een internetter die slechts beperkt downloadt niet bekend worden. Het blokkeren van websites ziet Teeven als een laatste middel. Toch lijkt Teeven de strijd met de Kamer te verliezen. PVV, PvdA, D66, SP en GroenLinks zijn mordicus tegen een downloadverbod. Alleen de VVD steunt Teeven volmondig.
Categorie:
Tag(s):