dinsdag, 15. maart 2011 - 20:33

Ter Plaatse besteedt aandacht aan geruchtmakende straatroven

Hoorn

Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV-NH besteedt woensdagavond 16 maart aandacht aan een aantal straatroven die vanaf 2 februari jongstleden
plaatsvonden in Hoorn.

Op zondag 20 februari vond er rond 03.00 uur een beroving plaats van een 18-jarige jongen op de Koepoortsweg.

De 18-jarige jongen liep deze nacht over de loopbrug richting het ziekenhuis en werd ter hoogte van een winkeltje aangesproken door twee jongens.
De jongen werd bedreigd met een taser en moest met de twee meelopen in de richting van de Albert Heijn.

Enkele tientallen meters voor de supermarkt zag de jongen kans om weg te rennen. Hij kwam op het parkeerterrein aan en hoorde de twee berovers roepen. Het slachtoffer zag tussen de auto’s drie jongens aan komen rennen. Hierdoor rende het slachtoffer weer de andere kant op, richting de Koepoortsweg. Hij werd achtervolgd door een groep van 5 à 6 man.

Net voorbij de Juniusstraat raakte de jongen ingesloten en werd door weer dezelfde jongen bewerkt met de taser. De jongen viel op de grond en raakte buiten bewustzijn. Hij kwam een aantal uren later pas weer bij. Hij hield een auto aan. De bestuurder bracht de jongen naar huis. Het slachtoffer kwam er onderweg achter dat hij zijn telefoon miste en zijn portemonnee.

Ook wordt aandacht besteedt aan de beroving van een 76-jarige vrouw op de Koepoortsweg op vrijdag 18 februari. Zij werd rond 18.00 uur beroofd van haar tas.

Deze twee straatroven worden in verband gebracht met drie andere berovingen die in februari plaatsvonden. Op woensdag 2 februari werden rond 20.00 uur twee jongens beroofd op de Commandeur Ravenstraat. Deze zelfde avond werd rond 22.45 uur op de Moerbalk een 20-jarige jongen beroofd van zijn spullen. Op zondagochtend 6 februari moest een 18-jarige jongen onder bedreiging zijn pincode afgeven en werd beroofd van zijn telefoon op de G.J. Henninkstraat.

Ter Plaatse wordt uitgezonden op woensdag 16 maart vanaf 17.20 uur en wordt elk uur herhaald. De herhaling volgt op donderdag 17 maart.
Provincie:
Tag(s):