dinsdag, 1. februari 2011 - 11:19

Terneuzen zoekt nabestaanden

Terneuzen

De gemeenteraad van Terneuzen heeft tijdens de raadsvergadering van 27 januari ingestemd met de plannen voor het ruimen van graven. De komende jaren worden alle graven met verlopen termijnen geruimd.

Uit eerbied voor de overledenen en de nabestaanden gaat de gemeente hier heel zorgvuldig mee om. Geprobeerd wordt nabestaanden via diverse kanalen te informeren en op te roepen zich te melden. Mensen met vragen kunnen bellen naar 14 0115. Aanstaande vrijdag versterkt wethouder Jaap Bos zelf het telefoonteam.

Nabestaanden die bij de gemeente bekend zijn, worden in februari aangeschreven over de mogelijkheden die er zijn met betrekking tot het behouden of ruimen van een graf. Helaas is de administratie van de oude graven op de begraafplaatsen niet volledig, waardoor er van veel graven geen nabestaanden bij de gemeente bekend zijn. De gemeente roept daarom nabestaanden op om zich te melden. Door middel van advertenties in dag- en weekbladen, informatiebordjes bij de graven en andere (gemeentelijke) kanalen wordt geprobeerd om zoveel mogelijk nabestaanden te bereiken.

Op www.terneuzen.nl > ‘Wonen en Leven’ > ‘Begraafplaatsen’ is nadere informatie te vinden over het ruimen van graven, onder meer brochures met meer informatie (per soort graf) en een lijst met veelgestelde vragen en de antwoorden hierop. Ook is hier een reactieformulier te vinden waarmee nabestaanden kenbaar kunnen maken dat ze belanghebbende van een graf zijn. Wanneer iemand liever persoonlijk contact wil, kan gebeld worden met de gemeente via telefoonnummer 14 0115. Dit nummer is iedere werkdag bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur. Om aan te geven dat de gemeente zeer zeker zorgvuldig over de ruiming van de graven wil communiceren, neemt ook wethouder Jaap Bos op vrijdag 4 februari van 10.00 tot 12.00 uur zitting in het telefoonteam. Ook hij is graag bereid burgers te woord te staan en tekst en uitleg te geven.
Provincie:
Tag(s):