zaterdag, 11. juni 2011 - 22:01

Terrein 'bakbrommen wedstrijd' ontruimd

Almen

De politie heeft zaterdag 11 juni een groot geasfalteerd terrein met leegstaande loodsen aan de Scheggertdijk in Almen ontruimd op last van de gemeente en de eigenaar van het terrein.

Enkele honderden mensen hadden zich vanaf vrijdagavond verzameld op het terrein met de intentie om gedurende het weekend een wedstrijd voor bakbrommers te organiseren. Hiertoe waren de nodige tenten en caravans opgesteld op het terrein.

Vrijdagavond hadden enkele tientallen mensen zich verzameld op het terrein en dat aantal is zaterdagochtend opgelopen tot enkele honderden mensen. Los van het feit dat de eigenaar geen toestemming gaf voor het gebruik van zijn terrein, hebben gemeente en politie besloten het terrein te ontruimen met het oog op de openbare orde en veiligheid.

Voor evenementen, zeker als daar honderden mensen op afkomen, is een vergunning nodig om vooraf goed te kunnen inschatten welke maatregelen nodig zijn om de openbare orde en veiligheid te kunnen garanderen, zoals de verkeersveiligheid, brandveiligheid etc. In dit geval was voor dit evenement op geen enkele wijze toestemming gevraagd.

De aanwezigen zijn zaterdagochtend door de politie verzocht het terrein te ontruimen en gaven daar zonder verzet gehoor aan. Alle deelnemers aan het evenement en hun voertuigen zijn onder politiebegeleiding van het terrein afgeleid.
Provincie:
Tag(s):