zondag, 22. mei 2011 - 13:41 Update: 08-07-2014 0:27

Theaterstuk De Vlucht strijkt neer in Dronten

Dronten

De makers van locatievoorstelling De Vlucht hebben hun kamp opgeslagen bij XL De Ateliers in Dronten. Hier brengen zij aanstaand weekeinde tijdens de Kunstmanifestatie op ontroerende wijze een oorlogsverhaal tot leven met ronkende motoren, echte brokstukken van bommenwerpers en spectaculaire special effects.

De Vlucht van theateronderneming Prins te Paard vertelt het verhaal van de geallieerde piloot Lt. Roman I. Delta die in 1943 neerstortte in de polderklei. Nu -zeventig jaar later- wordt het vliegtuigwrak geborgen.

Er worden brokstukken en persoonlijke bezittingen van de inzittenden gevonden, maar van hem ontbreekt ieder spoor. Als het bergingsteam ‘s avonds echter naar huis gaat, komt de vermiste piloot ‘tot leven’ en vertelt wat er precies gebeurde tijdens die laatste fatale vlucht.

De Vlucht werd afgelopen weekeinde al opgevoerd in de Noordoostpolder en werd daar laaiend enthousiast ontvangen. Met vuur, water, licht en het indringende geluid van overvliegende bommenwerpers werden de toeschouwers in de buitenlucht meegesleurd in het hartverscheurende verhaal van piloot Delta.

Hoofdrolspeler in deze solovoorstelling is acteur Koos Hogeweg, die de rol van piloot Delta op ontroerende en indringende wijze vertolkt. Regisseur Rutger Bergboer van Prins te Paard werkte jarenlang met hem samen bij de succesvolle locatietheatergroep The Lunatics en reisde daarmee de hele wereld over.

Prins te Paard bracht eerder al de typische polderproducties Nordsten (over de laatste vuurtorenwachter van Schokland), de Dijk-In (op een stuk polderdijk) en Firmy Glas (in een kas over Polen die werken in de tuinderssector) op de planken.

Het is de eerste keer dat een van hun voorstellingen ook buiten de Noordoostpolder wordt opgevoerd. De Vlucht wordt opgevoerd op donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 mei om 22.00 uur.
Categorie:
Tag(s):