maandag, 26. december 2011 - 10:27 Update: 08-07-2014 0:27

Theatervoorstelling ‘Ramses’ groot succes

Op donderdag 1 december is in aanwezigheid van vele cameraploegen, fotografen en bekend Nederland de theatervoorstelling ‘Ramses’ in première gegaan. Onder luid gejoel en met een staande ovatie werden cast en creatives bedankt voor wat een prachtige avond was.

Eregast van de avond was Liesbeth List die haar levensgeschiedenis op het toneel voorbij zag komen. ‘Ramses’ is nog tot en met 1 april 2012 te zien in verschillende theaters in Nederland.

Producent Albert Verlinde is emotioneel geraakt door de avond. “Ik ben zo enorm blij. Shaffy is een icoon, Shaffy is van “iedereen”. En deze voorstelling zet dat zo prachtig neer. Ik ben ontzettend trots op iedereen die hierbij betrokken is. Hierbij wil ik zeker Hans Hoes benoemen, die in verband met gezondheidsredenen van Tom Jansen pas op een later stadium hierbij betrokken werd. Hij spat als de oude Ramses van het toneel en doet dat zo enorm goed! Niet alleen in zijn spelen lijkt hij enorm op Shaffy, maar de gelijkenis met Ramses is soms gewoon eng. Prachtig!”

Ook Liesbeth List is zichtbaar ontroerd. “Ik heb William (de jonge Ramses) een paar jaar geleden ontmoet. Vanaf het moment dat ik hem zag, was het net of de jonge Ramses op mij af kwam lopen. William en Ramses hebben dezelfde energie en dezelfde liefde voor het leven. De voorstelling is ontzettend goed gemaakt. Voor mij is het alsof Ramses twee jaar na zijn overlijden weer even terugkomt.

Ik heb de voorstelling nu een aantal keer mogen zien en ik vind het enorm sterk dat Peter de Baan (regie) en Dick van den Heuvel (script) de kijker laten zien dat Ramses niet alleen een enorm charismatische man was, maar ook vanwege zijn drankgebruik heel naar kon zijn tegen de mensen die hem lief waren. De voorstelling is één op één het leven van Shaffy en dat is prachtig en emotioneel”.

Twee jaar na het overlijden van levenskunstenaar Ramses Shaffy komt Albert Verlinde Entertainment met de indrukwekkende musical ‘Ramses’. Vanaf 19 november kruipt William Spaaij in de huid van de ‘jonge’ Ramses Shaffy. De ‘oude’ Ramses zal wisselend worden gespeeld door Tom Jansen en Hans Hoes. Je ziet de zwerftocht van de jonge Ramses door Amsterdam, op zoek naar liefde, die hij uiteindelijk vindt in levenspartner Joop Admiraal (gespeeld door Thomas Cammaert) en zielsverwant Liesbeth List (gespeeld door Cindy Bell). Lidewij Benus kruipt in de huid van zijn goede vriendin Edith.
Ramses is op dinsdag 17 januari te zien in Theater ’t Voorhuis in Emmeloord. Voor meer informatie: www.musicalramses.nl.
Categorie:
Tag(s):