dinsdag, 5. april 2011 - 9:39

Tien beschonken bestuurders van de weg gehaald

Roermond

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag bij een verkeerscontrole in Midden-Limburg 10 bestuurders onder invloed van de weg gehaald. Twee van hen moesten hun rijbewijs inleveren en acht kregen een rijverbod tussen de één en vier uur. Eén bestuurder reed zonder rijbewijs en werd eveneens geverbaliseerd.

De politie van Roermond en Echt hield een verkeerscontrole waaraan het Verkeershandhavingsteam (VHT) en de belastingdienst meewerkte. Op de Rijksweg Noord in Swalmen, de rotonde Bredeweg/Oranjelaan en op de Maastrichterweg in Roermond werd standplaats ingenomen.
Van 400 passerende bestuurders werd een blaastest afgenomen, waarbij 10 automobilisten onder invloed hun auto bleken te besturen. Een 41-jarige vrouw uit Kinrooi (B) en een 48-jarige inwoner van Roermond waren dermate onder invloed dat hun rijbewijs werd ingevorderd. Dit krijgen ze van de officier van justitie retour, nadat deze de strafmaat heeft bepaald.

Eén automobilist, een 32-jarige inwoner van Rozenburg passeerde de controlelocatie en negeerde het stopteken. Een motoragent haalde de man van de weg waarna bleek dat hij zonder rijbewijs reed. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):