dinsdag, 15. maart 2011 - 15:42

Tien containers vol zwerfvuil in natuurgebied Drentsche Aa

Tynaarlo

Ongeveer 100 vrijwilligers hebben zaterdag tijdens de landelijke opschoondag in en rond het natuurgebied de Drentsche Aa zwerfafval opgeruimd. Ze verzamelden in anderhalf uur tijd 200 kilo (10 containers) zwerfafval. Gelukkig een stuk minder dan vorig jaar, toen in (deels) hetzelfde gebied 530 kilo werd ingezameld. Op plaatsen waar vorig jaar al een keer was opgeruimd werd nu minder afval gevonden; daarentegen vonden de deelnemers langs wegen waar nu voor het eerst werd gelopen erg veel afval (o.a. de weg van Schipborg richting Anloo).

De grootste groep vuilverzamelaars werd geleverd door Scouting De Rangers uit Zuidlaren. Daarnaast waren er leerlingen van Zernike College die het schoonmaakproject als maatschappelijke stage opvoerden. Verder waren er veel vrijwilligers die spontaan op de schoonmaakactie afkwamen.

Ook wethouder Nina Hofstra van Tynaarlo en haar collega Bert Wassink van Aa en Hunze zetten hun beste beentje voor. Niet alleen verrichtten zij gezamenlijk de aftrap en de sluiting, maar ook vergezelden zij de vrijwilligers op hun schoonmaaktocht, gewapend met een afvalknijper. Na afloop bedankten zij, mede namens Nationaal Park Drentsche Aa, de vrijwilligers en de organisatie hartelijk voor hun inzet.
Provincie:
Tag(s):