donderdag, 23. juni 2011 - 10:44

Tien gewonden bij aanrijding in Rotterdam

Rotterdam

In de vroege donderdagmorgen, rond 05.00 uur zijn op de kruising van de Brede Hilledijk en de Hillelaan, tien mensen gewond geraakt bij een aanrijding tussen een personenbusje en een bestelbus.

Het personenbusje, met daarin 8 Poolse werknemers van een uitzendbureau reed de kruising op, komende uit de wijk Katendrecht. De bestelbus reed op de Hillelaan in de richting van de Dordtselaan. In deze auto zaten drie Rotterdammers, ook werknemers van een bedrijf.

Doordat de bestuurder van het personenbusje geen voorrang verleende, ontstond op de kruising een aanrijding. Hierbij raakten tien mensen gewond. De meesten met lichte verwondingen en 1 man met een open beenbreuk. Een vrouwelijke inzittende liep rug- en nekletsel op. Alle gewonden zijn naar verschillende ziekenhuizen gebracht, waar de meesten na behandeling weer werden 'ontslagen'.

De bestuurder van het personenbusje is aangehouden en meegenomen voor verhoor naar een politiebureau.

De Technische Ongevallen Dienst van de politie heeft enige tijd nodig gehad om op de kruising sporen veilig te stellen, waardoor het verkeer korte tijd hinder heeft ondervonden.
Provincie:
Tag(s):