donderdag, 27. januari 2011 - 20:24

Tien jaar cel geëist voor overvallen en vrijheidsberovingen

Alkmaar

Het Openbaar Ministerie Alkmaar heeft donderdag 10 jaar cel geëist tegen een 20-jarige man. Hij wordt er van verdacht in vijf dagen tijd met een medeverdachte vier gewelddadige berovingen te hebben gepleegd. In twee gevallen werd het slachtoffer in de kofferbak van zijn eigen auto opgesloten (wederrechtelijke vrijheidsberoving).

De officier van justitie heeft in zijn eis onder meer rekening gehouden met het strafblad van de verdachte. Volgens de officier is gelet op de aard en de ernst en veelheid van de feiten en het gemak waarmee deze zijn gepleegd alleen een lange onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats.

Overigens liep de verdachte in een proeftijd van een eerdere veroordeling en heeft de officier daarom ook geëist dat het voorwaardelijke deel van die straf (twee maanden cel) alsnog ten uitvoer wordt gelegd.

De medeverdachte van de 20-jarige man uit Den Helder is reeds door de rechtbank in Lelystad voor de beroving in Almere veroordeeld tot zes jaar cel.
Voor de andere drie berovingen zal de 37-jarige Almeerder op een later moment worden berecht.

Een 49-jarige vrouw uit Den Helder die ook bij die beroving aanwezig was kreeg 4,5 jaar cel. Zij zou ook aanwezig zijn geweest bij de drie andere berovingen. De officier van justitie moet nog beslissen over haar vervolging.
Provincie:
Tag(s):