vrijdag, 21. oktober 2011 - 20:00

Tien leden motorclub Satudarah voor rechter, elfde vrijgelaten

Breda

Vrijdag zijn aan de rechtbank in Breda tien leden van de motorclub Satudarah als verdachte voorgeleid die afgelopen dinsdagavond zijn aangehouden bij de zoekingen in diverse locaties in Brabant.

'De elfde verdachte is op vrije voeten gesteld en is nog wel verdachte', meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Bij acht verdachten is de bewaring door de rechter-commissaris bevolen op verdenking van het Bredase geweldsincident op 12/13 augustus. Op basis van het Rijsbergse incident zijn zeven verdachten in voorlopige hechtenis genomen.

Bij vijf van de tien verdachten is de bewaring door de rechter-commissaris bevolen op basis van de verdenking van zowel het Bredase als het Rijsbergse geweldsincident.

Vuurwapens en munitie
Vijf verdachten zijn daarnaast ook voorgeleid voor vuurwapen- en/of munitiebezit. Bij een van de verdachten is er de verdenking van drugsbezit bijgekomen. Het gaat hier om een grote hoeveelheid amfetamine. Een van de verdachten werd in bewaring gesteld vanwege bedreiging van drie politiemensen op 16 september in Breda.

Drie verdachten staan aanstaande woensdag voor de raadkamer van de rechtbank voor de eventuele verlenging van hun voorlopige hechtenis. De zeven anderen staan gepland voor 2 november 2011.
Provincie:
Tag(s):