dinsdag, 1. februari 2011 - 22:18 Update: 08-07-2014 1:00

Tien man FC Utrecht imponeren niet in Doetinchem

Doetinchem

(Elfvoetbal) De Graafschap en FC Utrecht hebben dinsdagavond voor de derde maal dit seizoen de punten gedeeld. Na de 2-2 in de Domstad en 1-1 in de beker werd er in Doetinchem doelpuntloos gelijkgespeeld.

De eerste helft kende welgeteld één grote doelpoging. Deze kon pas in de 24ste minuut worden genoteerd. Edouard Duplan kwam oog in oog te staan met doelman Boy Waterman, maar de in vorm zijnde aanvaller speelde de bal iets te ver voor zich uit en daardoor ging de kans verloren.

Het eerste echte dieptepunt van de wedstrijd vond plaats in de 61ste minuut. Michael Silberbauer beging een tackle op Youssouf Hersi en mocht van scheidsrechter Pieter Vink met rood richting kleedkamers vertrekken. En dus moest FC Utrecht met tien man verder.

Hersi kon de wedstrijd niet uitspelen en moest zich laten vervangen door Hugo Bargas. Kort daarvoor moest ook Frank Demouge het veld met een kwetsuur verlaten na een charge bij het strafschopgebied van de tegenstander.

Ook na de rode kaart van Silberbauer veranderde het spelbeeld niet. Beide ploegen kregen nauwelijks kansen. Diep in de blessuretijd kwam de tweede echte doelkans van de voet van Kevin Strootman. Uitstekend keeperswerd van Waterman zorgde er echter voor dat de punten terecht werden gedeeld: 0-0