woensdag, 16. november 2011 - 19:47

Tieners aangehouden voor brandstichting Vensterschool

Groningen

De politie heeft de afgelopen dagen drie jonge inwoners (11, 13 en 14 jaar) van Groningen aangehouden op verdenking van brandstichting in de Vensterschool in de Groningse wijk Selwerd. Op 7 oktober raakte de Vensterschool zwaar beschadigd door een brand.

De politie beschikte over camerabeelden van de verdachten. Die camerabeelden zijn op Youtube geplaatst en naar aanleiding daarvan is het drietal herkend. De politie plaatst, in overleg met het Openbaar Ministerie, vaker beelden van verdachte situaties op www.youtube.nl/politiegrn.

De drietal jonge tieners waren de Vensterschool binnengekomen en vernielden in de speelzaal onder meer een sportmat. Een deel van de mat werd in brand gestoken. Door de hitte en de forse rookontwikkeling raakten de vloer, het plafond en de muren fors beschadigd. De totale schade wordt geschat op ongeveer 500.000 euro.


De 11- en de 13-jarige verdachten konden na verhoor naar huis. De 14-jarige verdachte is nog steeds ingesloten en wordt vrijdag voorgeleid aan de Rechter Commissaris. De politie maakt een dossier op.
Provincie:
Tag(s):