donderdag, 21. juli 2011 - 10:41

Tieners mishandelen zwangere vrouw

Amsterdam

De politie van Amsterdam heeft dankzij een alerte buurtbewoner drie woningovervallers aangehouden.

De overval vond plaats gisteravond rond tien over half zeven in de Hendrik Dienskestraat.

De zwangere bewoonster deed de deur open voor een jongen die met een smoes aanbelde. Toen zij de deur opende werd zij door drie jongens naar binnen geduwd, mishandeld en vastgebonden.

Een buurtbewoner die zag wat er gebeurde belde onmiddellijk 112. Binnen een paar minuten waren 5 politieauto’s ter plaatse. De politiehelikopter werd eveneens ingezet. Toen de overvallers de woning verlieten ging de politie tot aanhouding over. Twee verdachten werden in de Frits Conijnstraat aangehouden en een derde probeerde via een sloot te ontkomen. De vluchtende verdachte klom de sloot uit en stak de Haarlemmerweg over om vervolgens de Haarlemmervaart in te springen. Aan de overzijde van de vaart probeerde de verdachte zich in het riet te verbergen.

Vanuit de helikopter was er goed zicht op de verdachte. Politiemensen hebben de natte verdachte aangehouden. De drie minderjarige verdachten zijn naar een politiebureau overgebracht en in verzekering gesteld. De zwangere vrouw is voor controle naar een ziekenhuis overgebracht.
Provincie:
Tag(s):