maandag, 13. juni 2011 - 21:06

Tieners redden uit balans geraakte opa

Hansweert

Een kleinzoon (14 jaar oud, afkomstig uit de gemeente Reimerswaal) was samen met een vriendje (13 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Reimerswaal) in de tuin van zijn opa (68 jaar en afkomstig uit de gemeente Reimerswaal) aan het spelen. In die tuin is een grote vijver en daaroverheen loopt een touwbaan.

De twee jongens kropen op de touwbaan en de opa van de 14-jarige jongen besloot hetzelfde te gaan doen.

Dat was geen verstandig besluit, want de opa viel ongeveer 3 meter naar beneden in de vijver. Hij kwam met zijn hoofd op de beschoeiing van de vijver terecht en liep daardoor een hoofdwond op. Hij raakte buiten bewustzijn en de beide jongens aarzelden geen moment en sprongen opa achterna.

Met z'n tweeën hebben ze het hoofd van hun opa boven water weten te houden. Toen de kleinzoon er zeker van was dat hij z'n opa alleen goed vast kon houden is het vriendje uit het water geklommen en hij heeft 112 gebeld.

In totaal is opa een minuut of vijf buiten westen geweest en juist toen hij weer bijkwam waren alle hulpdiensten ter plaatse.

Opa is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is opgenomen. Hij heeft een hersenschudding opgelopen als gevolg van de val.

De beide jongens hebben het leven van de opa gered, want als zij niet gehandeld hadden zoals ze nu gedaan hebben, dan was hun opa zeer zeker verdronken.
Provincie:
Tag(s):