woensdag, 2. maart 2011 - 9:07

Tieners schieten bij beroving op leeftijdgenootjes

Rotterdam

De politie heeft dinsdagavond rond 23.00 uur drie jongens aan die kort daarvoor vier leeftijdsgenoten beroofden in het Schollebos in Cappelle aan den IJssel. Ze beschoten hen bovendien met een luchtdrukpistool.

De vier slachtoffers uit Cappelle aan den IJssel van tussen de 18 en 19 jaar oud, voetbalden nabij de skatebaan toen het drietal op hen afliep. Door één van de verdachten werd direct een keer geschoten. De andere twee bedreigden de slachtoffers met een mes en boksbeugel en riepen dat kostbaarheden moesten worden afgegeven. De slachtoffers renden weg, waarna er op hen nog enkele malen met geschoten met het luchtdrukpistool. De jongeren zijn niet gewond geraakt.

De drie Rotterdammers van 15, 16 en 17 jaar oud vertrokken daarna zonder buit per fiets. Gewaarschuwde agenten kregen het signalement door en zagen het drietal fietsen. Ze hielden hen staande en troffen bij een fouillering onder meer de gebruikte wapens aan. De Rotterdammers zijn aangehouden en op het politiebureau ingesloten.
Provincie:
Tag(s):