vrijdag, 3. juni 2011 - 14:16

Tiental aanhoudingen in centrum Lelystad

Lelystad

Donderdagavond zijn in het centrum van Lelystad een tiental aanhoudingen verricht nadat er onder het vertrekkende publiek van een dansevenement gehouden op de Meent onderling vechtpartijen ontstonden. Dit heeft de politie vrijdag laten weten.

Daarbij voerde de politie tweemaal een charge uit met korte wapenstok en inzet van een politiehond om de menigte uit elkaar te halen. Vijf van deze aangehouden verdachten kregen een bekeuring voor het verstoren van de openbare orde. De andere vijf verdachten werden overgebracht naar het politiebureau.

Een 29-jarige Lelystedeling werd al vlakbij het feest aangehouden omdat hij de aanwijzingen van een politieagent niet opvolgde. Hij is inmiddels heengezonden. De andere vier verdachten zitten vast voor uiteenlopende strafbare feiten. Een 22-jarige man uit Wageningen werd aangehouden nadat hij een auto vernielde.

Een 20-jarige man uit Zeewolde wordt verdacht van mishandeling. Een 18-jarige Lelystedeling volgde de aanwijzing van de politieagenten niet op en verzette zich bij zijn aanhouding en een 20-jarige jongen uit Lelystad stond met een mes te zwaaien. Hij is aangehouden voor verboden wapenbezit. Voor zover bekend raakte niemand gewond.
Provincie:
Tag(s):