donderdag, 10. maart 2011 - 10:15

Tientallen automobilisten met 'glaasje op' tijdens carnaval

Roermond

Bij de vier alcoholcontroles tijdens carnaval heeft het Verkeershandhavings-team (VHT) van de politie Limburg-Noord 29 automobilisten in de regio van de weg gehaald. Van deze bestuurders bleken 27 onder invloed te verkeren en twee automobilisten kregen een rijverbod van een uur opgelegd omdat bij hen het alcoholpercentage net iets teveel bleek om verder te mogen rijden, maar onvoldoende voor een proces-verbaal.

Alle bestuurders die tijdens deze carnavalsdagen nuchter de alcoholtest aflegden, kregen als beloning de ‘Bob-prinsensteek’ uitgereikt. Er werden in Limburg-Noord zo'n 1000 Bob-mutsen uitgedeeld.

Vrijdagavond en -nacht werd in Roermond gecontroleerd op de Oranjelaan en de Roersingel. In totaal moesten 795 automobilisten een blaastest ondergaan. Twaalf bestuurders bleken onder invloed te zijn. Drie van hen bleken beginnend bestuurder te zijn.

Zaterdagavond startte in Venlo een controle op de Vierpaardjes. Hier werden 885 blaastests afgenomen, waarbij bleek dat 10 bestuurders met alcohol op achter het stuur zaten. Ook onder hen bevonden zich drie beginnend bestuurders.

Zondagavond en -nacht controleerde het VHT in Weert 558 carnavalsvierders die met de auto op pad waren. Hier bleken vier automobilisten onder invloed achter het stuur van hun wagen te zitten. Twee van hen kregen een proces-verbaal voor rijden onder invloed en twee bestuurders werd een rijverbod van een uur opgelegd, omdat bij hen het alcoholpercentage net iets teveel bleek om verder te mogen rijden, maar onvoldoende voor een proces-verbaal.

Maandagavond en -nacht werd opnieuw in Roermond gecontroleerd, nu op de Burg. Geuljanslaan en de Andersonweg. Hierbij moesten 462 bestuurders een blaasproef afleggen. In de uren tussen 20.00 en 02.00 uur bleken drie bestuurders onder invloed te rijden.
Provincie:
Tag(s):