donderdag, 10. maart 2011 - 9:58

Tientallen kunstolifanten sieren Heerlens straatbeeld

Heerlen

Vanaf vrijdag 25 maart zullen 40 manshoge kunstolifanten de straten van Heerlen sieren. De kleurrijke kunstwerken maken onderdeel uit van de grootste openluchttentoonstelling ter wereld die zich inzet voor het behoud van de Aziatische olifant, de Elephant Parade. Jack Poels (Rowwen Hèze), Wimbledon-kampioen Richard Krajicek en kunstenares en actrice Marte Röling hebben voor Heerlen een olifant beschilderd. Met de expositie wil ‘Stichting Vrouwen laten Heerlen glimlachen’ Heerlen weer als centrumgemeente van Parkstad Limburg op de kaart zetten.

Margriet Kousen, voorzitter van ‘Stichting Vrouwen laten Heerlen glimlachen’ is blij dat ze Elephant Parade naar Heerlen heeft gehaald: “De olifanten vrolijken niet alleen het straatbeeld van Heerlen op, maar zorgen er ook voor dat we de Aziatische olifant kunnen steunen door zo veel mogelijk geld op te halen voor deze bedreigde diersoort tijdens de veiling, eind mei.” Margriet denkt dat Elephant Parade Heerlen het succes van de tentoonstelling ‘Alledaagse mensen bezoeken Heerlen’ in 2008 zal overtreffen: “Dankzij subsidies van de gemeente Heerlen en de provincie Limburg en de genereuze bijdrage van sponsoren, hebben we het groots aan kunnen pakken.”

Op zaterdag 28 mei worden de kunstolifanten geveild. Sinds de start van Elephant Parade in 2007 is in verschillende steden in Europa, zoals Antwerpen, Rotterdam, Amsterdam en Londen, al meer dan 7 miljoen euro opgehaald tijdens de veilingen. Van dit bedrag is meer dan 4 miljoen euro aan goede doelen gedoneerd. The Asian Elephant Foundation zorgt ervoor dat het geld de verschillende projecten in heel Azië bereikt.
Provincie:
Tag(s):