vrijdag, 6. mei 2011 - 18:40

Tijdelijke stremming scheepvaart grote sluis Vlissingen

Vlissingen

Vanaf maandag 9 mei 2011 om 09:00 uur tot donderdag 12 mei 2011 om 17:00 uur is het scheepvaartverkeer door de grote sluis in Vlissingen gestremd door onderhoudswerk.

In de grote sluis in Vlissingen worden de buitenvloeddeuren uitgewisseld. Donderdag 5 mei 2011 worden de twee reservesluisdeuren met een drijvende bok van het opstelterrein bij het sluizencomplex in Veere op een ponton gelegd. Vervolgens wordt dit ponton over het Kanaal door Walcheren via Middelburg naar de sluis in Vlissingen gesleept en daar afgemeerd.

Maandag 9 mei om 09:00 uur gaat de scheepvaartstremming in. Met de drijvende bok worden de elk 70 ton wegende buitenvloeddeuren van zijn scharnieren gelicht en tijdelijk in de sluis geparkeerd. Daarna zet de bok de reservesluisdeuren op de vrijgekomen plaatsen. Donderdag 12 mei om 17:00 uur kunnen de buitenvloeddeuren weer in bedrijf gesteld worden en eindigt de scheepvaartstremming. Het verder afmonteren van de deuren duurt daarna nog enkele weken.

Het fiets- en voetgangersverkeer over het sluizencomplex wordt tijdens de werkzaamheden geleid over de sluisdeuren aan de zijde van het Kanaal door Walcheren.

De uitgewisselde deuren worden naar het opstelterrein in Veere gebracht en daar door de bok aan de wal gezet. De sluisdeuren ondergaan daar het komend jaar een grote onderhoudsbeurt. Over ongeveer 3 jaar worden ze dan weer uitgewisseld met een volgend stel sluisdeuren uit de grote sluis van Vlissingen.
Provincie:
Tag(s):