zaterdag, 16. juli 2011 - 16:52

Tijdelijke zendmast op defensieterrein Assen

Assen

Op de Johan Willem Frisokazerne in Assen zal op korte termijn een zendmast door KPN worden opgezet.

De noodmast (100m hoog) wordt op een afgeschermd terrein van Defensie gebouwd om de door brand en instorten uitgevallen mast van Hoogersmilde tijdelijk te vervangen. De mast kan een ,,fors deel'' van de functies van de ingestorte mast overnemen.

De eigenaar van de deels ingestorte zendmast in Hoogersmilde, Novec, gaat de komende dagen de noodmast plaatsen. 101 Communicatie en Informatie Systemen Bataljon (CISBat) van de Koninklijke Landmacht levert expertise voor meedenken in het plaatsen van de mast en ondersteunt in de frequentieplanning. Er wordt nog bekeken welke functies de noodmast kan opvangen

Defensie levert ook personeel ter ondersteuning voor het ‘werken op hoogte’. De bouwploegen worden geleverd door KPN. Het opzetten van de mast begint niet eerder dan zondag, maar het kan ook maandagmorgen worden voordat men begint. De mast van blijft enkele weken staan.

Het CIS bataljon (Communicatie & Informatie Systemen) verzorgt het opzetten, bedienen en onderhouden van data- en telecommunicatie en computernetwerken. Dankzij CISbataljon kunnen eenheden met elkaar communiceren bij operaties. Het bataljon voorziet ook speciale, kleinschalige missies van communicatieverbindingen.
Provincie:
Tag(s):