maandag, 12. december 2011 - 12:31 Update: 08-07-2014 0:55

Toekomstig adviseur Cruijff dolbij: 'Voetballers winnen van de NV'

(ElfVoetbal)Johan Cruijff voelt zich de winnaar van het kort geding, waarin de rechter bepaalde dat de aanstelling van Louis van Gaal tot algemeen directeur opgeschort moet worden.

Als het nodig is dat de raad van commissarissen opstapt om de aanstelling definitief ongedaan te maken, doet Cruijff dat. Hij ziet dan een rol als adviseur voor zichzelf weggelegd om het werk op De Toekomst blijvend te ondersteunen.

"Voor de voetbalclub is dit een fantastische uitspraak. De voetballers hebben gewonnen van de nv. De rechter heeft duidelijk gezegd dat ons plan leidend is. Of we nu afkoopsommen moeten gaan betalen? Het is te hopen dat Sturkenboom met ons meewerkt en uitvoert wat hij moet uitvoeren."

"De definitieve exit Van Gaal? Het had niets met Van Gaal en mij te maken, het ging over visie op voetbal. We hebben gewonnen op een ander veld dan dat we gewend zijn. We gaan snel weer terug naar daar waar we ons thuisvoetballen: gewoon op het gras."

Cruijff stapt, zoals eerder aangekondigd, uit de RvC als de overige vier commissarissen ook terugtreden. "Of ik mijn handen dan terugtrek? In een officiële functie wel, denk ik. Laat ze ons maar met zijn allen wegsturen, dan is het een stuk rustiger in de club. Maar ik blijf altijd bij de spelers. Hoe? Als adviseur."
Categorie:
Tag(s):