woensdag, 5. januari 2011 - 7:41

Topjaar voor het Natuurmuseum Fryslân

Leeuwarden

Het Natuurmuseum Fryslân heeft in 2010 48.667 bezoekers mogen ontvangen, een 11.000 meer dan het vorige jaar. Daarmee is het een van de best bezochte jaren geworden in de ruim tachtig jaar dat het museum bestaat.

Goed bezocht was de uilententoonstelling ‘Nachtbrakers’ en ook de vakantieperiodes waren drukke weken. Het Wetenswaterhuis in de herfstvakantie trok zelfs meer dan 8000 bezoekers, ruim tweemaal zoveel als normaal in die week.

nieuwe activiteiten

Ook dit jaar staan er weer spannende activiteiten op de rol. Het begint allemaal al op 22 januari met een grote dinosaurustentoonstelling ‘Jurassic Leeuwarden 2’. Deze keer biedt het atrium onderdak aan Sauropoden, Stegosauriërs en zelfs een Tyrannosaurus rex. Binnenkort volgt hierover meer informatie.

De Spinnententoonstelling loopt nog tot en met augustus, maar krijgt er in het voorjaar een spectaculaire attractie bij. Wat het precies is, moet nog even een verrassing blijven. Maar om alvast een tipje van de sluier op te lichten: het beweegt, is héél groot, afkomstig uit Engeland en is voor het eerst en voor het laatst in Nederland te zien. Er zal veel over gepraat worden en je moet er zijn geweest!

Rond de zomer zal de nieuwe vaste presentatie ‘Verwonderland’ de deuren openen, waarbij we bezoekers meenemen door de bijzondere wereld van de natuur aan de hand van vijftien verrassende onderwerpen die op een speelse manier gepresenteerd worden. Hier kun je zien welk dier de meeste nakomelingen krijgt, hoeveel variaties er bestaan op het kievitsei en alles te weten komen over drukken & drollen.

De herfstvakantie belooft net zo’n spektakel te worden als vorig jaar. Stond 2010 in het teken van water, in 2011 draait alles om voedsel. Twee weken lang kom je van alles over ons eten te weten in het Eet-en-Weet Huis.

Vanaf eind november is de tweede grote tentoonstelling van 2011 te zien die gaat over varkens. Er is kortom alle reden om ook in 2011 een mooi bezoekersaantal te gaan halen.
Provincie:
Tag(s):