dinsdag, 4. januari 2011 - 19:50

Toppers schrijven zich in voor Safari Run

Arnhem

Een aantal van de winnaars van de Safari Run 2010 hebben zich opnieuw ingeschreven voor de komende editie op 23 januari.

Esther Lauret-Schipper won afgelopen jaar de Leeuwinnenloop en zal opnieuw aan de start staan van deze 5 km wedstrijd. Heleen Plaatzer, winnares van de Buffelloop, twijfelt nog over de afstand, maar zal haar gezicht laten zien bij de Safari Run. Zij maakte een geweldige progressie door afgelopen jaar en behoort inmiddels tot de nationale top. Chris Henet behoort in zijn categorie al jaren tot de snelste. Hij gaat van start in de Buffelloop. Waarschijnlijk sluit Dennis Weijers een blessureperiode af met een rentree tijdens de Safari Run. Hij won overtuigend de Leeuwenloop in 2010. Zijn belager, Coen de Wit, zal het hem opnieuw lastig gaan maken.

Andere winnaars die de vierde editie zullen deelnemen zijn: Pieter Moedt uit Rheden, Berry Turk uit Velp, Jim van Putten uit Nijmegen, het echtpaar Renske en Sjaak Smetsers ook uit Nijmegen, Esther van Heerde uit Haarlem en Jeanette Langenberg uit Arnhem. De Safari Run is een ideale voorbereiding op het NK Cross op 19 februari in Hellendoorn. Ondanks alle toppers die deelnemen is de Safari Run een echt familie-evenement. Eerst lopen kinderen in de Welpenloop of de Pandaloop zich in het zweet, daarna mogen vader of moeder om beurten meedoen aan de Leeuwenloop, de Leeuwinnenloop of de Buffelloop. Na het hardlopen hebben alle deelnemers gratis toegang tot Burgers’ Zoo met vanaf 15 uur de After Party in het Safari Restaurant.

De elektronische tijdwaarneming is vanaf dit jaar met de Ipico Chip. Het systeem wordt beschikbaar gesteld door Run2Day Arnhem — Nijmegen en is een vergelijkbaar systeem als de bekende ChampionChip. Deze is echter niet te gebruiken. Alle Ipico Chips moeten na afloop weer ingeleverd worden.

Inschrijven kan tot vrijdagavond 21 januari 24:00 uur, tenzij de limiet voor het aantal deelnemers eerder is bereikt. Er is geen na-inschrijving. Inschrijven kan via de website van de Safari Run, www.safarirun.nl.
Provincie:
Tag(s):