woensdag, 25. mei 2011 - 18:20

Tot eind 2012 vrij parkeren in centrum Delfzijl

Delfzijl

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delfzijl stelt de gemeenteraad voor het vrij parkeren in het centrum van de havenplaats te continueren tot eind 2012.

De gemeenteraad had op 18 november 2010 besloten om het betaald parkeren af te schaffen en na zes maanden het vrij parkeren te evalueren. Uit de huidige evaluatie blijkt dat parkeren in het centrum zichzelf reguleert en dat langparkeerders over het algemeen voor weinig overlast zorgen. De Handelsvereniging Centrum is ook voor continuering van vrij parkeren, maar komt nog wel met enkele voorstellen.

De handelsvereniging zou graag betere verwijzingen willen naar de parkeerterreinen. Daarnaast moeten borden met een passende tekst eventuele langparkeerders weren op het plein de Molenberg, Commandementsplein, Johan van den Kornputplein, plein de Vennen en bij de Oude Schans.

Eind 2012 voert de gemeente een vervolgonderzoek uit, omdat de parkeersituatie in het centrum er dan anders uitziet vanwege de herinrichting van het plein de Molenberg en Commandementsplein. Daarbij komt dat deze werkzaamheden – die voor de zomer starten – duren tot eind 2011.

De gemeenteraad behandelt de evaluatie vrij parkeren en de voorstellen in de raadsvergadering van 16 juni 2011. Vooraf bespreekt de raad dit onderwerp met betrokkenen en inwoners in een Rondetafelgesprek op woensdag 1 juni
Provincie:
Tag(s):