woensdag, 6. april 2011 - 15:02 Update: 08-07-2014 0:59

Trabzonspor duwt MVV verder in financiële problemen

Maastricht

(Elfvoetbal) Het lukt MVV maar niet om in de zwarte cijfers te komen. De eerstedivisionist, die al acht minpunten kreeg dit seizoen vanwege de slechte financiële huishouding, moet nu opnieuw een financiële klap verwerken. De Fifa heeft een claim van het Turkse Trabzonspor toegewezen, van bijna honderdduizend euro.

MVV is Trabzonspor het geld verschuldigd als transfersom voor de eerder gehuurde middenvelder Fati Papy. Dat meldt De Telegraaf. De Burundese voetballer werd vorig seizoen door de Maastrichtse club gehuurd. Hij speelde zeventien wedstrijden, waarin hij vier keer scoorde. Voor Trabzonspor, de huidige koploper in Turkije, kwam hij nog nog niet in actie.

De claim van Trabzonspor komt bovenop een stapel andere vergoedingen die MVV nog moet betalen. Zo ziet de club de extra inkomsten die het genereert door het halen van de play-offs rechtstreeks in de portemonnee verdwijnen van oud-scout Hans Vergeer, die vorig jaar werd ontslagen. Hij heeft nog een achterstallig salaris van veertigduizend euro tegoed.

Daarnaast heeft MVV al schadevergoedingen aan onder meer oud-speler Ole Tobiasen (24.000 euro) en een bureau uit Luxemburg (10.000 euro) moeten betalen.
Categorie:
Tag(s):