donderdag, 14. april 2011 - 19:16

Tractorbestuurder ‘neemt’ politie mee

Donderdagochtend rond 07.00 uur zag een surveillerende agent een tractor rijden in de richting van Beek en wilde deze bekeuren in het kader van de algemeen geldende verkeersregels.

De tractorrijder, een 31-jarige man uit Huissen, stopte niet. De agent stond op de treeplank van de tractor en drukte op de noodknop en uiteindelijk werd de man in Duitsland aangehouden.

De tractor reed op een weg waar geen tractoren mogen rijden, vandaar dat de agent hem wilde aanspreken. De agent wilde op de tractor stappen om de bestuurder aan te spreken maar zodra de agent hem wilde bekeuren, ging de tractorbestuurder er vandoor. De agent bereikte nog wel de cabine van de tractor maar het lukte hem niet om de bestuurder te laten stoppen. De politieman riep de hulp in van collega-agenten hem te helpen met de man te stoppen. De agenten parkeerden hun politieauto op de Nieuwe Rijksweg in Beek bij de grensovergang om zo de bestuurder tot stoppen te dwingen.

De politieagenten stonden in de berm om de man tot stoppen te dwingen maar de man weigerde zelfs voor de agenten te stoppen en reed uiteindelijk via de berm verder, richting Duitsland. Een van agenten in de berm trok nog wel zijn dienstpistool maar sprong opzij toen hij zag dat de tractor toch doorreed en ging in zijn auto achter de tractor aan. Verderop konden zij hem toch nog tot stoppen dwingen. Daar is de man uit Huissen uiteindelijk aangehouden. Omdat de aanhouding op Duits grondgebied plaatsvond, is de man door Duitse politieagenten overgebracht naar het politiebureau in Kleve.

De politie Gelderland-Zuid pleegt wel nader onderzoek naar het incident. De 31-jarige man uit Huissen verblijft in afwachting op het verloop van zijn proces in Duitsland.
Provincie:
Tag(s):