vrijdag, 22. april 2011 - 14:15

Trein botst op gastank in Noord-Holland

Dirkshorn

Donderdagavond is een trein op een gastank gebotst vlak bij de spoorwegovergang in de Middenweg in het Noordhollandse Dirkshorn. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Het betrof een trein die met ongeveer 80 passagiers onderweg was van Heerhugowaard naar Den Helder. Ter hoogte van de spoorwegovergang botste de trein rond 22.05 uur op een gastank die op het spoor lag.

De tank werd meegesleept door de trein en beschadigde onder andere de leidingen van de vier wagons. De passagiers en het treinpersoneel kwamen met de schrik vrij.

De passagiers werden met bussen overgebracht naar het station in Schagen. Het betrof een oude gastank, zoals die ook wel in auto’s en vorkheftrucks worden gebruikt. ‘De tank was niet meer gevuld met gas’, meldt de politie.

Door getuigen is ten tijde van de botsing een kleine, mogelijk zwarte, personenauto gezien waarin twee personen zaten. De inzittenden hadden vrij zicht op het baanvak waar het incident zich voordeed.

De politie in Schagen is op zoek naar getuigen van het voorval. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844(lokaal tarief). Het onderzoek wordt ingesteld door de Spoorwegpolitie en de plaatselijke politie.
Provincie:
Tag(s):