dinsdag, 4. oktober 2011 - 20:34

Treinreiziger krijgt sneller informatie bij verstoringen

Den Haag

Treinreizigers worden bij verstoringen sneller en beter geïnformeerd. Dat schrijft minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) dinsdag aan de Tweede Kamer.

Voor de herfst en winter hebben NS en ProRail maatregelen genomen om grote verstoringen zo veel mogelijk te voorkomen en sneller te verhelpen. Zo zijn treinen verbeterd en is de wisselwarming uitgebreid.

Ook staan extra treinen standby. “Er is de afgelopen maanden door de sector heel hard gewerkt om de focus sterker te leggen op de reiziger”, aldus de minister.

Bij problemen op het spoor informeert NS reizigers in ieder geval binnen tien minuten. Deze en andere beloftes heeft de spoorsector vastgelegd in het geactualiseerde NS-Reizigershandvest.

Dit biedt de reiziger helderheid over wat hij mag verwachten en wie hij kan aanspreken als de verwachtingen niet worden waargemaakt

Verder laat de minister de Tweede Kamer weten dat zij NS voortaan ook gaat afrekenen op het klantoordeel over reisinformatie bij reguliere en lichte verstoringen en bij extreem verstoorde situaties. Prorail gaat op haar beurt inzicht geven in de top vijf van minst presterende spoorlijnen.
Provincie:
Tag(s):