vrijdag, 10. juni 2011 - 16:53

Trio van verdrinkingsdood gered

Meppel

Door kordaat optreden van twee militairen en een Duitse vrachtwagenchauffeur konden donderdag op de A28 bij Meppel drie inzittenden van een personenauto nog net op tijd uit een bijna geheel onder water liggende auto worden gered.

De auto werd bestuurd door een 46 jarige man uit Den Haag. Bij hem in zaten twee vrouwen van 32 en 50 jaar, ook uit Den Haag. Volgens de bestuurder wilde hij met een snelheid van ongeveer 160 km per uur een vrachtwagen inhalen. Hij moest echter sterk afremmen en verloor daarbij de macht over het stuur. Via de middenberm slingerde de auto naar de rechterberm en belandde op de kop in een diepe sloot vol water.

De militairen en de vrachtwagenchauffeur zagen alles gebeuren en stopten direct om hulp te bieden. Door een ruit in te slaan konden de bestuurder en de jongste vrouw vrij snel uit de auto worden getrokken. De andere vrouw zat nog vast in de autogordel en slechts met veel moeite konden de mannen ook deze vrouw uit de auto halen. Dit was volgens ambulancemedewerkers maar net op tijd. De vrouw is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.
Provincie:
Tag(s):