zaterdag, 16. april 2011 - 9:31

Tristan van der Vlis stopte met medicijngebruik tegen waanideeën

Alphen aan den Rijn

Tristan van der Vlis slikte zes jaar lang pillen die waanideeën en hallucinaties moesten voorkomen. Een jaar voor het bloedbad in Alphen aan den Rijn stopte hij met innemen van deze medicijnen. Dit schrijft het AD zaterdag op basis van medische gegevens van Tristan van der Vlis die in bezit zijn van de krant.

Volgens deskundigen had de behandeling nooit mogen stoppen. De pillen waren nodig om psychoses tegen te gaan.

In 2006 werd Tristan al een keer in een gesloten inrichting opgenomen omdat hij suïcidaal was. Sinds begin 2008 consulteerde Tristan een psychiater van de GGZ, maar zeven maanden geleden besloot hij daarmee te stoppen. Wel gebruikte hij nog steeds slaappillen en antidepressiva.

Tristan was volgens zijn ouders schizofreen. Justitie bevestigt dat hij 'stemmen in zijn hoofd' hoorde en hij praatte met geesten, die hem zouden hebben 'aangetikt'.

Mart-Jan Paul, theoloog en docent aan de Christelijke Hogeschool zegt zaterdag in het Nederlands Dagblad dat bij het onderzoek naar Tristan van der Vlis ook moet worden gekeken naar het occultisme. “Het feit dat hij het over geesten had die hem aantikken en die zijn leven onleefbaar maakten, wijst erop dat hij er ver in is gegaan.”

Bij de schietpartij in De Ridderhof nu precies een week geleden schoot Tristan van der Vlis zes mensen dood en verwondde hij er zeventien. Daarna pleegde hij zelfmoord.
Provincie:
Tag(s):