dinsdag, 15. november 2011 - 20:13

Truc met rolstoel mislukt voor bolletjesslikker

Schiphol

Het Schipholteam, een samenwerkingsverband van Marechaussee en Douane, heeft dinsdagmiddag een 39-jarige Spanjaard aangehouden op verdenking van drugssmokkel.

De verdachte werd bij aankomst op Schiphol, komende uit de Dominicaanse Republiek gecontroleerd door rechercheurs van het Schipholteam. Omdat het vermoeden was ontstaan bij de rechercheurs dat hij mogelijk verdovende middelen bij zich had, werd verder onderzoek ingesteld.

De man, die in een rolstoel zat gaf aan niet mee te kunnen werken aan een vrijwillige bodyscan omdat hij niet uit zijn rolstoel zou kunnen komen in verband met zijn slechte fysieke gesteldheid.

Hierop werd besloten de man over te brengen naar een medisch centrum, om bij een andere scan, die hij liggend kon ondergaan, vast te kunnen stellen of hij mogelijk verdovende middelen in zijn lichaam zou hebben.

Onderweg naar het medisch centrum gaf de man toe bolletjes met cocaïne te hebben geslikt. De man zit vast voor verder onderzoek door het Schipholteam, onder leiding van het openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol.
Provincie:
Tag(s):