zaterdag, 19. februari 2011 - 10:22

Truck 538 voor War Child op 26 maart in Goes

Goes

Op zaterdag 26 maart zendt de 538 voor War Child truck uit vanaf de Grote Markt in Goes. 538 dj’s zullen van 14.00 tot 18.00 uur live uitzenden vanuit de truck.

Heel Goes wordt opgeroepen om stunts aan te gaan in ruil voor donaties. Meer weten? Check: www.538voorwarchild.nl

Van vrijdag 25 maart tot en met vrijdag 1 april staat Radio 538 geheel in het teken van de landelijke actie ‘538 voor War Child’. Een week lang trekt het radiostation met twee trucks langs zo´n 24 steden in Nederland. De dj’s stoppen ook in Almere en roepen alle inwoners van Almere op om stunts aan te gaan in ruil voor donaties. Niets is te gek. Alles met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor oorlogskinderen.

Ook tal van bekende Nederlanders zetten zich in voor de actie. BN’ers voeren spraakmakende stunts uit, die alleen doorgaan als ze voldoende steun krijgen van luisteraars in de vorm van sms’jes. De opbrengst van de sms’jes komt ten goede aan de actie ‘538 voor War Child.’

Daarnaast roept ‘538 voor War Child‘ iedereen in Nederland op om zelf stunts te bedenken en uit te voeren. Dat kan van alles zijn: optredens, wedstrijden, inzamelingsacties, kortom alles wat kan bijdragen om zoveel mogelijk oorlogskinderen te helpen. Stunts kunnen nu al worden aangemeld via www.538voorwarchild.nl.

In totaal doen zo´n 25 gemeentes mee aan de ‘538 voor War Child’ actie. De trucks komen onder andere langs in Almere, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Batavia-Lelystad, Delft, Den Haag, Deventer, Eindhoven, Emmen, Goes, Groningen, Haarlem, Heerenveen, ’s Hertogenbosch, Hoogezand-Sappemeer, Leeuwarden, Roermond, Utrecht, Venlo, Vlissingen, Zuidas-Amsterdam en Zwolle. ’s Nachts zenden dj’s uit vanaf een vaste locatie in Rotterdam. De actieweek wordt afgesloten met een spectaculair eindfeest. Kijk voor de data en de route op www.538voorwarchild.nl

Iedere dag groeien nog miljoenen kinderen op in oorlog. Deze kinderen hebben hulp nodig om hun ervaringen te verwerken. Radio 538 zet zich in voor War Child om meer oorlogskinderen te helpen en zet daarom alles in om heel Nederland te mobiliseren. War Child gebruikt in haar werk onder andere muziek om kinderen samen te brengen, te helpen emoties te uiten en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Ook Radio 538 kent de kracht van muziek. Zonder muziek geen Radio 538.

War Child is een onafhankelijke hulporganisatie die investeert in een vreedzame toekomst voor kinderen die getroffen zijn door oorlog. Met een creatieve en participatieve aanpak helpt War Child kinderen hun oorlogservaringen te verwerken. War Child beschermt kinderen tegen (de gevolgen van) gewapende conflicten, stimuleert hun psychologische en sociale ontwikkeling en organiseert onderwijs. Met muziek brengt War Child kinderen weer samen en helpt hen hun emoties te uiten. War Child doet haar werk in samenwerking met tientallen lokale partnerorganisaties en is actief in 12 landen.
Provincie:
Tag(s):