dinsdag, 21. juni 2011 - 11:24

‘TT feest is vooral feest als je ook veilig thuis komt’

Assen

Bezoekers aan de TT en de festiviteiten in de Asser binnenstad worden de komende dagen op verschillende plekken geattendeerd op BOB, de bewust onbeschonken bestuurder, die hen veilig van het feest naar huis kan brengen.

Onder het motto ‘Een feest is vooral een feest als je ook veilig thuiskomt’ vragen Politie Drenthe, Veilig Verkeer Nederland en het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe het publiek de komende dagen bewust om te gaan met alcohol en verkeer. Ze wijzen de bezoekers daarbij ook op alternatieve vervoerswijzen. De politie houdt daarnaast op verschillende plekken in en rond Assen alcoholcontroles.

De meeste mensen zijn zich wel bewust van de gevaren van rijden onder invloed. Toch drinken veel mensen wel één of twee glazen alcohol terwijl ze nog moeten rijden. Met de BOB-campagne ‘100 procent BOB, 0 procent op’ willen de verkeersveiligheidpartners bestuurders erop wijzen dat je het beste helemaal geen alcohol kan drinken als je nog moet rijden. Want zelfs één glaasje heeft al invloed op de rijvaardigheid en het reactievermogen van bestuurders. Om de bezoekers van de festiviteiten in Assen hier ook op te attenderen, zijn de komende dagen onder meer voorlichters van het BOB-promotieteam en van TeamAlert actief in Assen.

TeamAlert is een jongerenorganisatie die met een project StreetTalk stadscentra in gaat om jongeren bewust te maken van hun kwetsbaarheid in het verkeer. De promotiemedewerkers confronteren de jongeren – gefilmd door een camerateam - met prikkelende stellingen. De filmpjes zijn terug te zien op Youtube. Het is voor het eerst dat TeamAlert in Drenthe actief is bij de TT.

Het BOB-promotieteam begeeft zich op zaterdag tijdens de TT onder het publiek. Daarnaast is het team aanwezig bij alcoholcontroles. Daar bedanken zij de feestgangers die zonder alcohol achter het stuur zitten voor hun bezoek met leuke gadgets.
Provincie:
Tag(s):