maandag, 27. juni 2011 - 21:10

TT-week goed voor 70 aanhoudingen

Assen

De TT nacht en week is over het algemeen zonder noemenswaardige problemen verlopen. De sfeer is overwegend gezellig en feestelijk geweest. Volgens de gemeente Assen hebben ongeveer 55.000 bezoekers de avond en nacht bezocht. De politie spreekt van een drukke nacht waarin hard is gewerkt om de veiligheid van iedereen zoveel mogelijk te waarborgen. Daarin is intensief samengewerkt met andere partijen als gemeente, brandweer, LOC7000 en de campingeigenaren. Op de drukste momenten zette de politie ruim 100 politiemensen in.

Bij vechtpartijtjes, vernielingen, brandstichtingen en opstootjes, waar in alle gevallen direct op is gereageerd door de politie, zijn vrijdagnacht 31 personen aangehouden. Deze vonden bijna allemaal plaats in de binnenstad. De aangehouden verdachten werden direct verhoord en in de loop van de zaterdag in vrijheid gesteld. Voor feiten als mishandeling met letsel en belediging van de politie zijn boetes uitgedeeld tot maximaal € 850,-.

Gedurende de TT week, van woensdag tot en met zondag, hield de politie in totaal 70 personen aan. De meeste verdachten betaalden direct de opgelegde geldboete. Tegen de ‘niet betalers’ werd proces-verbaal opgemaakt.

In Witten raakte een brandweerman licht gewond toen hij als lid van een handhavingsteam op de Witterhaar door de bestuurder van een scooter omver werd gereden. Deze bestuurder reed daarna door en wordt nog gezocht.

De politie nam van tijdens de aanvoer van ruim 2800 bestuurders een blaastest. Acht van hen kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Verder werden enkele tientallen bestuurders voor verschillende verkeersovertredingen, zoals niet handsfree bellen, overschrijden van de maximum snelheid, niet dragen van de autogordel of helm, bekeurd.

Tijdens de afvoer hield de politie zaterdag langs de A37 bij Klazienaveen een controle, waarbij van ruim 2400 blaastesten zijn afgenomen. Een bestuurder had teveel gedronken. Bij de snelheidscontrole op dezelfde locatie reden 6 bestuurders te snel; 3 van hen raakten direct het rijbewijs kwijt.

Op zondagochtend vond een controle plaats op diverse plaatsen rond het circuit en Witten. Ruim 4200 bestuurders hebben een blaastest afgelegd. 22 bestuurders hadden teveel gedronken. Daarmee komt het totaal aan bestuurders dat teveel heeft gedronken tijdens de TT-week op 30.

Zondagmiddag zijn bij snelheidscontroles 3 rijbewijzen ingevorderd na snelheidsovertredingen die werden vastgelegd met de VROS-auto. Acht Deense motorrijders kregen elk een boete van 100 Euro voor het inhalen over een doorgetroken streep.

Woensdag en donderdag kwamen er 12 aangiftes binnen van gedupeerde tenteigenaren. Hun tent werd op dinsdag- en woensdagnacht op verschillende TT-campings opengesneden en goederen zoals geld, gsm's en navigatie apparatuur werden gestolen. De politie waarschuwde direct middels een ‘sms-alert’ alle campingeigenaren. Met behulp van waarschuwingsborden werden bezoekers door de eigenaren, direct na het ‘alert’, geattendeerd op de dieven. Er kwamen hierna geen nieuwe aangiftes meer binnen. De politie doet onderzoek naar de daders.

Tevens werden met een ‘sms-alert’ meerdere campingeigenaren gewaarschuwd voor verdachte/vervelende personen. Onderlinge afspraken leidden er toe dat deze personen op alle campings met behulp van een ‘sms-alert’ zijn geweigerd

Twee motoreigenaren deden aangifte van diefstal van hun motoren. Deze werden ontvreemd op respectievelijk vrijdag en zaterdag, vanaf de parkeerplaatsen bij het circuit.

Zaterdagmorgen schakelde de politie om van het begeleiden van het TT Festival naar begeleiding van de verkeerstromen naar het circuit. Dit verliep zonder problemen. De afvoer kwam ‘s middags later op gang en dit zorgde vooral op de A28 tussen Assen en Beilen voor langzaam rijdend verkeer.
Provincie:
Tag(s):