donderdag, 14. juli 2011 - 15:42

Tuinbouw roept hulp in van kabinet

Den Haag

De tuinbouwsector heeft de hulp ingeroepen van het kabinet om de enorme gevolgen van de Ehec-crisis op hun bedrijven te beperken en op te kunnen vangen.

Tomaten, paprika’s, komkommers en sla brengen nog steeds erbarmelijk lage prijzen op en het einde van de marktmisere is nog niet in zicht. Vier tuinbouwbedrijven hebben intussen de poort moeten sluiten.

'De Ehec-crisis lijkt uit beeld verdwenen, maar de tuinders zitten er in de top van het afzetseizoen nog middenin. Het is ons overkomen. Aan de vooravond van het voornaamste afzetseizoen ten onrechte van iets ’beschuldigd’ worden, waar je part noch deel aan hebt, leidt tot veel onbegrip en frustraties’, zegt voorzitter Nico van Ruiten van LTO Glaskracht Nederland.

In brief aan de minister-president, die is ondertekend door de voorzitters Bernard Wientjes (VNO NCW), Loek Hermans (Greenport Holland) en Albert Jan Maat (LTO Nederland), vraagt men het kabinet om steun voor de marktbeheerplannen en een adequate schadevergoeding voor teelt en handel, desnoods uit nationale middelen.
Provincie:
Tag(s):