vrijdag, 11. februari 2011 - 16:52

Twaalf aanhoudingen openlijke geweldpleging Gouda

Gouda

Politie Hollands Midden heeft de afgelopen week twaalf jongens en meisjes in de leeftijd van 13 tot en met 15 jaar aangehouden wegens openlijke geweldpleging.

De twaalf belaagden vorig jaar december een meisje in Gouda en maakten hiervan beelden die op internet zijn geplaatst.

De politie startte het onderzoek naar de geweldpleging in december. Omdat dit niet leidde tot de verdachten, is het onderzoek in januari stop gezet. Begin februari kreeg de politie de betreffende beelden in handen. Het onderzoek werd daarom opnieuw gestart en al snel was de identiteit van de daders bij de politie bekend. Dinsdag 8 februari zijn de eerste twee aanhoudingen verricht. Woensdag, donderdag en vrijdag zijn de overige tien verdachten aangehouden. Politie Hollands Midden zet het onderzoek verder voort en sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen.

Met uitzondering van één verdachte, is het de eerste keer dat deze verdachten in aanraking zijn gekomen met de politie. Drie verdachten zijn in verzekering gesteld. Eén daarvan wordt maandag 14 februari bij de rechter-commissaris voorgeleid. De overige verdachten zijn heengezonden. Omdat het hier minderjarige verdachten betreft, heeft de politie ook met de ouders gesproken. Alle verdachten zijn aangemeld bij Bureau Jeugdzorg.
Provincie:
Tag(s):