donderdag, 21. juli 2011 - 16:04

Twaalf maanden en jeugd tbs voor mishandeling minderjarig meisje

Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag in hoger beroep 12 maanden jeugddetentie en Plaatsing in een Inrichting voor Jeugdigen (PIJ) geëist tegen een 20-jarige man die ervan verdacht wordt op 28 april 2009 in Den Haag betrokken te zijn geweest bij een poging zware mishandeling op een minderjarig meisje.

Het slachtoffer is bij verdachte en zijn vrienden langsgegaan om samen iets te drinken. Verdachte heeft op enig moment GHB in het drankje van het meisje gedaan, waardoor zij bewusteloos is geraakt. De jongens hebben het bewusteloze lichaam van het meisje voor de voordeur op een stoel gezet, zodat het leek alsof zij zich niet lekker voelde en onwel was geworden. De buurvrouw werd gealarmeerd door de jongens en zij heeft de alarmlijn gebeld.

De man wordt er tevens van verdacht in de zomer van 2008 seks met hetzelfde meisje te hebben gehad toen/nadat zij ook bewusteloos was geraakt na het nuttigen van alcohol.

De Advocaat-Generaal (OM) neemt het de verdachte zeer kwalijk dat hij, samen met de anderen, veel te lang heeft gewacht om hulp in te roepen en dat hij op het moment dat er hulp was niet heeft aangegeven dat aan het meisje GHB was toegediend.
Provincie:
Tag(s):