vrijdag, 28. januari 2011 - 22:14

Twee aanhoudingen voor bekogelen spelersbus FC Twente

Alkmaar

Een 24-jarige en een 20-jarige man zijn dinsdagochtend 25 januari aangehouden in hun woning voor het bekogelen van de spelersbus van
FC Twente op dinsdag 13 april 2010. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Op die bewuste 13e april werd de bus, rond 18.40 uur, bekogeld met stenen. Dit gebeurde bij het viaduct op de randweg N242/N9 tussen de afslagen Egmond en Heiloo. De bus met de spelers was op weg naar het AZ-stadion, waar om 20.00 uur de wedstrijd AZ-FC Twente werd gespeeld.
De voetbalcompetitie bevond zich op dat moment in een cruciale fase voor het landskampioenschap.

Door het bekogelen liep de bus liep flinke schade op. Met name een zijraam, waar ten tijde van de rit spelers achter zaten, raakte beschadigd. Er raakte niemand gewond. Dit had echter anders af kunnen lopen. De politie nam de zaak daarom hoog op. Geweld is een speerpunt van de politie Noord-Holland Noord en het Openbaar Ministerie omdat dit grote impact heeft op slachtoffers hiervan. Geweld rondom voetbalwedstrijden maakt hier onderdeel van uit.

Na een uitgebreid en langdurig rechercheonderzoek kwam de politie de twee verdachten op het spoor. Zij werden dinsdagochtend aangehouden in hun woning in Amsterdam. De twee mannen hebben inmiddels bekend en werden vrijdagmiddag voorgeleid bij de rechter-commissaris op verdenking van poging doodslag. Beiden zijn bekende voetbalsupporters uit Amsterdam.
Provincie:
Tag(s):