woensdag, 19. oktober 2011 - 15:26

Twee aanhoudingen voor nepbom moskee Almelo

Almelo

Politie Twente heeft woensdagmorgen 19 oktober twee mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij het plaatsen van een nepbom bij de moskee aan de Bellavistastraat in Almelo. Hen wordt bedreiging ten laste gelegd.

Woensdagmorgen 3 november 2010 werd aan de achterzijde van de moskee aan de Bellavistastraat in Almelo een verdachte koffer aangetroffen.

EOD
Het Explosieven Opruimingscommando onderzocht de koffer en constateerde dat het een nepbom betrof. De Politie Twente stelde direct een onderzoek in.

Dit heeft geresulteerd in de aanhouding van twee personen. Het betreffen twee Almeloërs van 57 en 30 jaar oud. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten. De politie sluit niet uit dat meerdere aanhoudingen zullen volgen. Het onderzoek is dan ook nog niet afgerond.

Mensen die meer informatie hebben en dit nog niet bij de politie hebben gemeld, worden verzocht contact op te nemen. Dit kan door te bellen naar het rechercheteam Almelo van Politie Twente, 0900-8844 of anoniem via Bel M. 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):