dinsdag, 11. januari 2011 - 10:30

Twee aanrijdingen op busbaan in Almere

Almere

Bij twee aanrijdingen tussen een lijnbus en een fietser zijn maandagavond twee Almeerse fietsers door ’t oog van de naald gekropen. Binnen vijf minuten vonden op twee verschillende locaties in Almere aanrijdingen plaats waarbij een lijnbus een fietser raakte die de busbaan overstak.

Eén van de fietsers liep een fractuur op aan zijn sleutelbeen, de andere fietser kwam met de schrik en een paar schrammen vrij. De VOA’s onderzoeken de beide aanrijdingen.

Rond 18.45 uur stak een 12-jarige jongen de busbaan bij het IJsselpad over en werd daarbij geraakt door bus die op dat ogenblik ook op de busbaan reed. De knaap werd overgebracht naar een ziekenhuis waar een botbreuk in een sleutelbeen werd geconstateerd.

Enkele minuten later werd een 15-jarige jongen bij het oversteken van de busbaan Molenbuurt/Windvangpad geraakt door een bus. Ook hier bleef het bij enkele schrammen en de bibbers in de benen. De twee buschauffeurs, beiden verklaarden dat ze groen licht hadden, waren eveneens flink geschrokken. De specialisten van de dienst Verkeer Ongevallen Analyse onderzoeken de twee aanrijdingen.
Provincie:
Tag(s):