zaterdag, 18. juni 2011 - 15:08

Twee agenten mishandeld in Den Haag

Den Haag

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op de Schenkkade in Den Haag twee politieagenten mishandeld.

De agenten werden meerdere keren gezonden naar een café in de 3e Louis de Colignystraat voor geluidsoverlast. Met de bedrijfsleider werden afspraken gemaakt over de sterkte van het geluid. Een bezoekster verliet het café en reed in haar auto weg.

Op de Schenkkade wilden de agenten de inmiddels gestopte cafébezoekster aan een blaastest onderwerpen. Plotseling werd het portier van de politieauto opengetrokken en werd een agent belemmerd in haar werkzaamheden.

Naast de politieauto stonden drie mannen. De bestuurder van de politieauto was inmiddels uitgestapt en werd door één van de mannen bij zijn nek vastgegrepen. In het gevecht dat volgde werd de agent op de motorkap gegooid. Zijn te hulp geschoten collega werd door de man in het gezicht geslagen. Hierna wisten de drie mannen te vluchten. De agenten hebben aan de vechtpartij hoofdpijn, pijnlijke tanden en striemen op hun lichaam overgehouden. De agenten hebben aangifte gedaan.

Het vermoeden bestond dat de verdachten het café in de 3e Louis de Colilgnystraat waren ingevlucht. Met behulp van toegesnelde agenten en de hondenbrigade werd het café ontruimd. De verdachten werden hier echter niet aangetroffen.

Van de verdachte, die de agenten heeft mishandeld, is het volgende signalement bekend. Het gaat om een blanke man van 20 à 30 jaar, lengte tussen de 1.75 m. en 1.80 m. Hij heeft een breed en gespierd postuur, kort blond stekelhaar dat aan de zijkant en in de nek kort is geknipt. De man droeg een grijs T-shirt dat strak om het lichaam zat. Vermoedelijk had de man een tatoeage aan de binnenkant van één van zijn onderarmen.

Bent u getuige geweest van deze mishandeling of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Overbosch via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.
Provincie:
Tag(s):